اصول ساده جهت طراحی و انتخاب سیستم تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان :
اصولی ساده که بر اساس آن می توان سیستمی را طراحی و انتخاب کرد که هم تامین کننده نیاز پروژه باشد و هم بیش از حد بزرگ نباشد.
1) به عنوان طراح باید تصویر جامعی از شرایط بار (شامل بارهایی که در طراحی مورد توجه قرار نگرفته اند) داشته باشید و نیازمندی های کوتاه مدت و بلند مدت کارفرما یا صاحب ساختمان را در فرآیند انتخاب سیستم تهویه مطبوع به طور کلی شناسایی کنید. گفتگو و برقراری ارتباط با کار فرما در این زمینه توصیه می شود.
2) طراحی سیستم را بطور خاص بر اساس احتیاجات واقعی بار انجام دهید. ظرفیت در نقطه پیک بار ، پیش بینی سیستم های اضافی برای زمان هایی که سیستم های اصلی به هر دلیل از مدار خارج می شوند ، و قابلیت از مدار خارج شدن تجهیزات پارامتر های بسیار مهم هستند. کارفرما را در جریان نتیجه گیری ها و تصمیمات خود قرار دهید.
3) پمپ ها را جنان انتخاب و ترکیب بندی کنید که در اکثر زمانها در نقطه اوج راندمان کار کنند. توجه داشته باشید که سیستم های موجود ، بخش اعظم زمان کاری خود را در شرایط غیر طرح می گذرانند.
4) یک ضریب اطمینان برای پوشش دادن رویدادهای غیر منتظره منظور کنید تا اهداف اصلی طراحی قابل تامین باشند. معمولا ضریب اطمینانی در محدوده 10% کفایت می کند. اما در هر صورت این امضای شماست که در برگه های طراحی و انتخاب ثبت می شود؛ پس ضریب اطمینانی که انتخاب میکنید باید عددی باشد که براساس تجربه تان و ارزیابی مواردی که ممکن است در فاصله بین طراحی و اجرا دچار نقصان شده باشد به آن رسیده اید. در هر حال از نظر من منظور کردن ضریب اطمینان بزای انتخاب پمپ یا اصلا ضرورت ندارد و یا باید حداقل باشد.
5) محدودیت های فیزیکی و و سایر قیود اجرایی را هنگام طراحی در نظر بگیرید تا بعدا هنگام نصب تجهیزات با هیچ مورد پیش بینی نشده ای مواجه نشوید.
6) روند اجرای پروژه را از نزدیک زیر نظر قرار داده و در آن مشارکت کنید تا بتوانید به بهترین وجه ممکن برای موارد پیش بینی نشده چاره اندیشی کنید.
7) تجهیزات را بر اساس شرایط نصب و اجرای پروژه تنظیم کنید تا با بالاترین راندمان ممکن کار کنند.
8) در خصوص نگه داری و حفظ راندمان بهینه به پرسنل راهبری سیستم آموزش دهید تا بتوانند با گذشت زمان و تغییر بارها سیستم را در شرایط کاری مناسب بکار گیرند.
9) اهداف و نیات خود را از طرحی که ارائه داده اید را به روشنی برای کارفرما توضیح دهید. این امری مهم است چون توجیه بودن کارفرما در مورد پروژه از بروز بسیاری از مشکات بعدی جلوگیری می کند.